Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
20.4 C
Athens
spot_img

Αποκλειστικό: Ανοιχτά συρτάρια και προσωπικά δεδομένα «ελεύθερα για όλους» στον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία :

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τα προσωπικά δεδομένα στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Όπως διαπίστωσε το Securitynews.gr με επιτόπια έρευνα στο σημείο, η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται να έχει υιοθετηθεί από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ εδώ και αρκετό διάστημα, γεγονός που γεννά πληθώρα ερωτημάτων  για το εάν και κατά πόσο οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι αφενός γνωρίζουν τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και αφετέρου έχουν επίγνωση του θέματος αλλά επιθυμούν να «βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

 

 width=

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Securitynews.gr μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αρκετά μεγάλο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στον 4ο όροφο του υποκαταστήματος, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Οικονομικών, τα τμήματα του λογιστηρίου και της μισθοδοσίας, καθώς και ο έλεγχος δαπανών και η χρηματική διαχείριση.

Σε ερώτηση μας προς την αρμόδια προϊσταμένη του τμήματος ΙΚΑ (όπου και ανήκουν διοικητικά τα έγγραφα) μας απάντησε τα εξής: «Είναι ανοιχτά τα συρτάρια καθώς αφορούν υποθέσεις και στοιχεία παλαιότερων συνταξιούχων μας.» Ενώ σε επόμενη ερώτηση-διαπίστωση, ότι εφόσον σας ειδοποιήσαμε και σας δείξαμε ότι είναι πολύ εύκολο να κλαπούν ή και να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα ευαίσθητης αξίας (οικονομική κατάσταση, κατοικία, ετήσια σύνταξη κλπ) γιατί δεν κάνετε κάτι; η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: «Ότι πρόβλημα έχω το λύνω υπηρεσιακά. Δεν είναι ο ρόλος μου να βγαίνω στα κανάλια».

 

 width=

Συνομιλώντας ανεπίσημα με υπαλλήλους που παρακολούθησαν το περιστατικό, ανέφεραν στο Securitynews.gr υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι: «Βλέπουμε εάν κάποιος είναι ξένος και προσέχουμε τα έγγραφα. Αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και μπορείτε και εσείς να βγάλετε το συμπέρασμα σας. Υπάρχουν ελλείψεις σε κλειδαριές.»

Το Securitynews.gr θα παρακολουθήσει στενά το θέμα και εάν δεν διορθωθεί η συγκεκριμένη παραβίαση ασφαλείας θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα