Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
24.2 C
Athens
spot_img

Αποκλειστικό: Η ΕΛ.ΑΣ συγκροτεί δύο τμήματα ΕΚΑΜ στον Έβρο

Ημερομηνία :

Δυναμική απάντηση της Ελλάδας στις υβριδικές και ασύμμετρες απειλές που μεθοδικά οργάνωσε η Τουρκία κατά τους προηγούμενους μήνες με σκοπό την άμεση πρόσβαση σε ελληνικό έδαφος χιλιάδων παράνομων-μεταναστών. 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νικήτας- Γιάννης Νάκος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από τη δημοσιογραφική συνεργασία του Securitynews.gr και του Defencereview.gr προκύπτει ότι συγκροτούνται άμεσα δύο τμήματα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στον Νομό Έβρου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι η σύσταση των τμημάτων ΕΚΑΜ αναμένεται να γίνει “διακριτικά και με σοβαρές ενέργειες” το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου η χώρα μας “να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας και αποτροπής όποτε αυτό απαιτηθεί”.

Να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα τμήματα της ΕΚΑΜ  θα βρίσκονται το ένα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και το άλλο στην Ορεστιάδα. Απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με την ύπαρξη κατάλληλων δυνάμεων με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν χώρα διαδικασίες, ώστε να γίνει σχολείο επιλογής του προσωπικού από την ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης που θα στελεχώσει τα δύο τμήματα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Η ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία επιλογή, καθώς άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό με την εξαιρετική συνεργασία με την Αυστριακή αντιτρομοκρατική μονάδα ΕΚΟ COBRA.

Σε οργανωτικό επίπεδο οι σκέψεις για συγκρότηση μονάδας ΕΚΑΜ στον Έβρο υπήρξαν έπειτα από πρωτοβουλίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Έβρου η οποία αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες και απαιτήσεις έσπευσε να εισηγηθεί στο Αρχηγείο την δημιουργία ειδικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Όπως είναι γνωστό οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με συνολικώς έξι οχήματα κατηγορίας MRAP ενώ άλλα δύο δόθηκαν στην ΕΚΑΜ εκ των οποίων ένα στην ΕΚΑΜ Αθήνας και ένα στην ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα ευτυχές πως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και η Πολιτική ηγεσία φέρονται να αντιλαμβάνονται πως η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών της που φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές. Είναι ευχής έργο ανάλογη μέριμνα να υπάρξει και για τις υπόλοιπες ειδικές υπηρεσίες όπως η ΥΑΤ, η ΟΠΚΕ και η Άμεση Δράση υπηρεσίες με μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα