Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
20.4 C
Athens
spot_img

Δόκιμος Υπαστυνόμος βοηθά λιπόθυμη γυναίκα και «διδάσκει» πρώτες βοήθειες

Ημερομηνία :

Όλο και πληθαίνουν τα συμβάντα που οι αστυνομικοί που έχουν εκπαιδευτεί χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες για να σώσουν τη ζωή του εκάστοτε πολίτη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος
Στη Μαρίνα της Θάσου, Δόκιμος Υπάστυνόμος, ο οποίος διανύει την άδειά του στο νησί διαπίστωσε στην προβλήτα του λιμανιού άτομα να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από μια καθιστή γυναίκα, να της ρίχνουν σφαλιάρες και να της πετούν νερό. Δίχως να χρονοτριβήσει έσπευσε στο σημείο, γνωστοποίησε στους οικείους της ότι είναι εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, πλησίασε τη γυναίκα διαπιστώνοντας λιποθυμικό επεισόδιο.
Ο αστυνομικός, τοποθέτησε τη γυναίκα σε πλάγια θέση ασφαλείας, δίνοντας έτσι τις σωστές οδηγίες στους οικείους της, οι οποίοι εν αγνοία τους είχαν τοποθετήσει λανθασμένα σε καθιστή θέση τη γυναίκα. Στην συνέχεια έλεγξε την αναπνοή της κοιτάζοντας το θώρακα, διαπιστώνοντας αναπνοή. Στα επόμενα 15 περίπου δευτερόλεπτα η λιπόθυμη γυναίκα άνοιξε τα μάτια της και έντρομη φώναζε.
Οι οικείοι της γνωστοποίησαν στον αστυνομικό ότι η γυναίκα πάσχει από συχνές λιποθυμίες. Τότε ο εκπαιδευτής-αστυνομικός BLS (Basic Life Support) συμπεριλαμβανομένης της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ΚΑΡ.Π.Α, έδωσε τις ορθές οδηγίες για τη θέση ανάνηψης. Παράλληλα, ανέφερε πως το λιποθυμικό επεισόδιο πρέπει πάντα να αξιολογείται άμεσα και σωστά ιατρικώς. Είναι σημαντικό να δίνονται πάντα οι πρώτες βοήθειες από το περιβάλλον, μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια. Επίσης, τους εξήγησε ότι είναι παντελώς λανθασμένη η θεωρία περί νερού, αρωμάτων και άλλων γιατροσοφιών στις περιπτώσεις λιποθυμικών επεισοδίων καθώς μόνο επιβάρυνση στην υγεία του ασθενούς μπορούν να αποφέρουν.
Η γυναίκα δεν είχε υποστεί καρδιοαναπνευστική ανακοπή καθώς είχε αναπνοή και σφυγμό.
H 60χρονη μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην καμπίνα του σκάφους. Η ίδια καθώς και οι οικείοι της ευχαρίστησαν τον αστυνομικό για την άμεση παρέμβαση του.
Τέτοια καθημερινά παραδείγματα αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους αστυνομικούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα