Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
3.5 C
Athens
spot_img

To Securitynews στους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών

Ημερομηνία :

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος των 1ων Πανελλήνιων Αγώνων Αλεξιπτωτισμού από Αστυνομικούς της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Α.Ε.Α.Ε σε συνεργασία με τους Έλληνες Αεροδύτες στη στρατιωτική βάση Δεκελείας – Αεροδρόμιο Τατοΐου με άλματα στατικού ιμάντα από 3.500 πόδια με παραλληλόγραμμο αλεξίπτωτο.

Στους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών συμμετείχαν 26 Αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών και βαθμών από Ειδικούς Φρουρούς μέχρι Αστυνομικούς Υποδιευθυντές. Οι Αστυνομικοί έδωσαν το βροντερό παρόν ακόμη και από Κρήτη, Λάρισα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κατερίνη.

Οι τρεις κατηγορίες των συμμετεχοντων:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 

 • 1ος ΚΟΛΩΝΙΑΣ Χρήστος (Αρχ/κας)
 • 2ος ΤΖΑΜΑΛΗΣ Παναγιώτης (Αστ/κας)
 • 3ος ΚΑΖΑΣ Παρασκευάς (Αστ/κας)

 width=

 width=

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

 • 1η ΝΟΥΛΑ Φανή (Υπαρχ/κας)
 • 2η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ευγενία (Υ/Β’)
 • 3η ΜΠΕΤΚΑ Μαρία (Δ/Υ)

 width=

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ 

 • 1ος ΠΛΟΥΣΑΚΗΣ Γεώργιος (Υ/Α’)
 • 2ος ΤΣΕΛΛΟΣ Παύλος-Πέτρος (Υπαρχ/κας)
 • 3ος ΤΣΑΡΟΥΧΙΔΗΣ Θεόφιλος (Αστ/κας)

 width=

*Στις 14/15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και άλλα άλματα της κατηγορίας των νέων όπου και θα ολοκληρωθεί και η εκπαίδευσή τους.

Την πρώτη θέση και το χρυσό κύπελλο στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ την κατέκτησε και η πρώτη γυναίκα Αστυνομικός-Αλεξιπτωτίστρια ΝΟΥΛΑ Φανή η οποία έκανε δηλώσεις στην Δημοσιογράφο του Securitynews.gr. 

 width=«Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, μέσω μίας ανάρτησης που αφορούσε άλματα Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών ενημερώθηκα για το άθλημα του αλεξιπτωτισμού που φιλοξενείται στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Κινητήριος δύναμη ήταν ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ Πιερίας, Αρχιφύλακας Μαστροθανάσης Αντώνης που με έπεισε να κατέβω από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής στο Χορτερό Σερρών. Το 2017 λοιπόν, συμμετείχα στο 3ο σχολείο Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών. Εννοείται πως στην αρχή υπήρχε έντονη αγωνία αλλά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο φόβος απομακρυνόταν. Ώσπου ανυπομονούσα για τη στιγμή του πρώτου άλματος. Με είχε καταβάλλει το αίσθημα της αδρεναλίνης και από τότε με ακολουθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα άθλημα που αγαπώ, σοβαρό, υπεύθυνο, τολμηρό και παροτρύνω τις γυναίκες συναδέλφους να τολμήσουν να το γνωρίσουν. Θα το αγαπήσουν».

Σε ερώτηση του Securitynews.gr, κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Τζατζάκης Γιώργος.

 width=Κύριε Τζατζάκη, ως ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, θα ήθελα να μου πείτε βλέποντας όλους αυτούς τους ενεργούς Αστυνομικούς-Αλεξιπτωτιστές ποιες είναι οι σκέψεις σας για το άθλημα του Αλεξιπτωτισμού που πλέον ανήκει στην οικογένεια της Ένωσης και πώς σκοπεύει η Ένωση να στηρίξει το νέο μέλος της;

Για να είμαι ειλικρινής όταν ο Γιάννης Δρακόπουλος ,το μέλος του Δ.Σ μου ανακοίνωσε τον αριθμό των Αστυνομικών που ασχολούνται με το άθλημα του Αλεξιπτωτισμού έμεινα έκπληκτος. Σήμερα βλέποντας ιδίοις όμμασι τόσους συναδέλφους να συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες είμαι εντυπωσιασμένος. Η Α.Ε.Α.Ε είναι εδώ για τον συνάδελφο-Αστυνομικό, ο οποίος ερασιτεχνικά θέλει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε άθλημα αγαπά! Τώρα όσον αφορά το άθλημα του αλεξιπτωτισμού, η Ένωση φυσικά και θα το «αγκαλιάσει» και θα το στηρίξει και δηλώνω πως θα το αναδείξουμε και εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι σημερινοί αγώνες είναι πρώτοι αλλά όχι οι τελευταίοι. 

H επιτροπή Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών Ελλάδος, (Μαστροθανάσης Αντώνιος, Δρακόπουλος Ιωάννης και Τζαμαλής Παναγιώτης) δεσμεύτηκε πως θα υπάρξουν και άλλες δράσεις αλεξιπτωτισμού με την επόμενη στις 7/8 Νοεμβρίου 2020 για το «5ο κύπελλο Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών Ελλάδος» όπου θα πραγματοποιηθεί στο Αεροδρόμιο «ΜΟΚΚΑ» στο Χορτερό Σερρών.

Δείτε φωτογραφίες από τις στιγμές των Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών:

 width=

 width= width= width=

 width= width=

 width=  width= width= width=

 width= width= width= width=

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα