Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
20.4 C
Athens
spot_img

Στα “κάγκελα” οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ – Ζητούν εκτοξευτήρες νερού και κάμερες

Ημερομηνία :

Το Securitynews.gr με σημερινό του ρεπορτάζ αναδεικνύει το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης εκτοξευτήρων νερού, αλλά και καμερών που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών και συνδικαλιστών στο Securitynews.gr, για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη βρίσκεται “πίσω” στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

“Τα επεισόδια έφεραν στο προσκήνιο τις διαχρονικές ελλείψεις”

Για ακόμη μια φορά, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης και της ΔΑΕΘ, ήρθαν αντιμέτωποι χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου με πλήθος διαδηλωτών, που αφενός δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, και αφετέρου επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει στο Securitynews.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ.Θεόδωρος Τσαϊρίδης “Μετά τα επεισόδια και τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενημερωθήκαμε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες τέλεσης των συλλήψεων. Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ) έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διαρκές μέλημά τους είναι η θωράκιση της δημόσιας ειρήνης. Η χθεσινή αναίτια επίθεση εις βάρος συναδέλφων μας και η απόκρουσή της, παρότι κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, δεν παρουσίασε τίποτα περισσότερο εκτός από το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και την προσπάθεια των Αστυνομικών της ΔΑΕΘ να περιορίσουν τις εντάσεις με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους” επισημαίνει ο κ.Τσαϊρίδης.

Παράλληλα, το Securitynews.gr επικοινώνησε και με τον κ.Θεόφιλο Παπαδάκη Αντιπρόεδρο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ ο οποίος δήλωσε ότι: “Θα πρέπει επιτέλους στη σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία του 2021, η πολύπαθη ΔΑΕΘ, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της βέβαια να υπάρξει άμεσος εκσυγχρονισμός στη λειτουργία της σε κάθε πλευρά, άποψη και επίπεδο”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ.Παπαδάκης “Θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη όλης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, σαφές νομοθετικό πλαίσιο, καλύτερη εκπαίδευση και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός, καθώς βέβαια ακόμα και το τωρινό οργανόγραμμα, εν μέρει θεωρείται ξεπερασμένο λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών της σημερινής εποχής”.

” Στο προσκήνιο κάμερες και θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού”

Επιπροσθέτως, οφείλουμε να αναδείξουμε το γεγονός, ότι με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων,  διαπιστώσαμε, ότι η ΔΑΕΘ δεν διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει βάσει του νέου σχεδιασμού, σε αντίθεση με την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Προκειμένου να μπορέσουν οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, θεωρούμε, ότι θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να τους δοθούν θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) αλλά και κάμερες στους αστυνομικούς των διμοιριών για την καταγραφή των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Κύριε Υπουργέ, και κύριε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο ζήτημα  πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί εις το ακέραιο η σωματική ακεραιότητα τόσο των αστυνομικών που επιχειρούν, όσο και των πολιτών που διαδηλώνουν, έτσι ώστε πλέον να μην υπάρχει ουδεμία υπόνοια για κακεντρεχή σχόλια και ανυπόστατες κατηγορίες.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα