Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens
spot_img

Το Securitynews.gr στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής – Ξεκινάει η εκπαίδευση των 400 αστυνομικών για τα Πανεπιστήμια! (ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία :

Με το δεξί…. και με τα μάτια “δεκατέσσερα” ξεκινάει η εκπαίδευση των 400 αστυνομικών της (ΟΠΠΙ) στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής σήμερα Δευτέρα 17/01/2022.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

“Η άφιξη “

Η μετάβαση των 400 αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα, όπως σας παρουσιάζει μέσω της αποκλειστικής φωτογραφίας το Securitynews.gr.

Ειδικότερα, μετά την παραλαβή ρουχισμού, οι εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν για αναφορά και αναχώρησαν για τις διμοιρίες τους.

 width=

” Η εκπαίδευση”

Η εκπαίδευση των αστυνομικών θα διαρκέσει τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίσθηκε από το Τμήμα Σπουδών και Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Αστυφυλάκων σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ.

Στη θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνονται εκτός από τη διδακτέα ύλη κάθε μαθήματος, η ανάπτυξη και η ανάλυση πραγματικών σεναρίων και εικονικών περιστατικών.

Σε πρακτικό επίπεδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις εκπαιδευτικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ,, με κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, για να συμβάλει στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επιτυχών θεωρείται ο εκπαιδευόμενος Ειδικός Φρουρός που στο τέλος της εκπαίδευσής του συγκεντρώνει τη βάση βαθμολογίας 10 σε κάθε βαθμολόγηση της πρακτικής και γραπτής δοκιμασίας.

Σημειώνεται ότι οι άνδρες και γυναίκες της ΟΠΠΙ δεν θα φέρουν όπλα αλλά, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο, θα φέρουν μόνο εξοπλισμό αυτοπροστασίας. Μετά τους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία.

Ανώτατοι Αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζουν στο Securitynews.gr ότι πρόκειται για μια “ιδιαίτερη φουρνιά εκπαιδευόμενων αστυνομικών καθώς από τη μια οι περισσότεροι από αυτούς είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και είναι εξοικειωμένοι βάση προσωπικών εμπειριών στα όσα συμβαίνουν εντός των Ελληνικών ΑΕΙ, όμως από την άλλη δείχνουν φανερά προβληματισμένοι αφενός για το ποσοστό επιτυχίας αρκετών εξ’ αυτών στα πρακτικά μαθήματα και αφετέρου από το μικρό διάστημα εκπαίδευσης και εξοικείωσης σε καταστάσεις βίαιων συγκρούσεων τις οποίες θα πρέπει άμεσα να αποκλιμακώσουν προτού χρειαστεί να επέμβουν οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης της ΕΛ.ΑΣ.

“Η επίσκεψη του Υπουργού”

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει σήμερα στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί, στις 10 το πρωί, στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 προσκληθέντων Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ., που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα