Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
24.2 C
Athens
spot_img

Αλλάζω Συσκευή: Πώς να κάνετε ένσταση – Βήμα βήμα η διαδικασία

Ημερομηνία :

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», αφού έχουν υποβληθεί περίπου 900.000 αιτήσεις ενώ από χθες αναρτήθηκαν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης στην ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr και στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης(https://allazosyskevi.gov.gr/apotelesmata-axiologisis/).

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών έφθασαν τις 879.026, από τις οποίες 149.948 κατατάσσονται στις «κατ αρχήν επιλέξιμες».

Δικαίωμα ένστασης
Οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα από σήμερα Παρασκευή να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία θα βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία.

Ο αιτών καλείται να ελέγξει αν η βαθμολογία του στον πίνακα κατάταξης και συνεπώς η κατάταξη του, είναι υπολογισμένα σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος. Αν θεωρεί ότι αυτά δεν είναι σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, μόνο τότε νοείται ότι πρέπει να υποβάλει ένσταση.

Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται έως 28/7/2022. Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:

– Τον μοναδικό κωδικό της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για λόγους ταυτοποίησης.

– Το ΑΦΜ του αιτούντα.

– Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολίτες για το πρόγραμμα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα που «τρέχει» έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι ήταν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα