Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
24.2 C
Athens
spot_img

myProperty: Τι αλλαγές γίνονται στις γονικές παροχές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταξύ συγγενών

Ημερομηνία :

Σχετικά με το νέο καθεστώς που ισχύει για τη γονική παροχή και τις μεταβιβάσεις χρημάτων μεταξύ συγγενών αναφέρθηκε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Γεράγγελου σημείωσε ότι η διαδικασία μεταβίβασης χρημάτων από γονείς σε παιδιά ή από παππούδες σε εγγόνια διευκολύνεται σημαντικά καθώς θα πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας myproperty (myproperty.aade.gov.gr).

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον και οι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης της αφορολόγητης γονικής παροχής στα παιδιά τους και οι παππούδες προς τα εγγόνια τους» ανέφερε η φοροτεχνικός επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγεται η επίσκεψη στη ΔΟΥ.

«Οι γονείς που θέλουν να δώσουν χρήματα στα παιδιά τους για την αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου ή κάλυψη τεκμηρίων θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία» ανέφερε στη συνέχεια.

Μόνο μέσω τράπεζας η συναλλαγή
Σε εκείνο το σημείο η κυρία Γεράγγελου υποστήριξε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς «Για να γίνει αποδεκτή η δωρεά ως αφορολόγητη θα πρέπει να έχει γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή τα χρήματα να τα μεταφέρουν από το δικό τους λογαριασμό στον λογαριασμό των παιδιών ή των εγγονών. Στη συνέχεια θα γίνεται αίτηση μέσω της πλατφόρμας myProperty».

Όπως εξήγησε, μέχρι πρότινος ήταν απαραίτητη η επίδειξη του αποδεικτικού της τράπεζας για να είναι αφορολόγητη η δωρεά.

Τέλος σημείωσε ότι «Πλέον θα χρειάζεται μόνο ο λογαριασμός IBAN από τον οποίο “έφυγαν” τα χρήματα. Θα γίνονται στη συνέχεια διασταυρώσεις για να φανεί αν έγινε όντως η μεταφορά των χρημάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα