Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
21.2 C
Athens
spot_img

Χρήστος Σιββάς: «Γιατί χρειάζομαι μία ιδιωτική ασφάλιση υγείας;»

Ημερομηνία :

Αυτή είναι, ίσως, η πιο συνήθης ερώτηση που δέχεται ένας ασφαλιστής. Γιατί να αποκτήσω ασφάλεια Υγείας;

Αρχικά οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι το ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο στην Ελλάδα και θα έλεγα και αρκετά παρεξηγημένο μιας και όταν ξεκίνησε να «πουλάει» στη χώρα μας, τα προγράμματα ήταν ιδιαίτερα ακριβά και σε αρκετούς έμοιαζαν και ίσως και ένα περιττό έξοδο.

Όμως πλέον τα δεδομένα άλλαξαν, με την απότομη δημοσιονομική προσγείωση σε μία νέα οικονομική πραγματικότητα το εισόδημα των οικογενειών έχει μειωθεί άνευ προηγουμένου, ενώ η δημόσια υγεία υπολειτουργεί και φυσικά δεν είναι δυνατό να εξυπηρετήσει τους πολίτες της.

Πιθανόν, ακόμη και τώρα η απόκτηση ιδιωτικής ασφάλισης υγείας να αποτελεί ένα επιπλέον έξοδο για κάθε οικογένεια, είναι, ωστόσο, τώρα πιο απαραίτητη από ποτέ.

Τα οφέλη

Είναι 100% δεδομένο, ότι το ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας εξασφαλίζει στον ασφαλισμένο μία αξιοπρεπή νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς να μπλέκεται στα πόδια μας το Δημόσιο, η γραφειοκρατία και η ατέλειωτη αναμονή που πολλές φορές «σκοτώνει», ενώ είναι επίσης εγγυημένο από κάθε ασφαλιστική εταιρία και δη περισσότερο στη NN Hellas (ex MetLife), ότι θα καλύψoυμε οποιοδήποτε ποσό χρειαστεί για νοσηλεία σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, δεδομένου ότι δεν ξεπερνάει το ανώτατο όριο ευθύνης της εταιρείας, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τον πελάτη και συχνά φτάνει και το 1.5 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι με ιδιωτική ασφάλιση έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εξωνοσοκομειακά διαγνωστικές εξετάσεις σε πολλαπλά διαγνωστικά κέντρα, χωρίς την αναμονή και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν από το δημόσιο σύστημα υγείας, είτε αυτές αφορούν ασθένεια είτε ατύχημα. Ακόμη, οι αμοιβές των ιατρών και για τις εξετάσεις αλλά και για πιθανές επεμβάσεις καλύπτονται, αν όχι πλήρως, σε μεγάλο βαθμό από το συμβόλαιο υγείας.

Ενώ, σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, η ασφαλιστική εταιρία είναι σε θέση να καλύψει τη μεταφορά του ασφαλισμένου από οποιοδήποτε μέρος προς το νοσοκομείο, με την εξασφάλιση της επείγουσας αερομεταφοράς. Τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας προσφέρουν, άλλωστε, τη δυνατότητα να επιλέξετε τον ιατρό και το νοσοκομείο της αρεσκείας σας, εντός ή εκτός συνόρων.

Στο πλευρό σας ο εξατομικευμένος σύμβουλος

Ενώ από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι και η 24ωρη στήριξη που σας προσφέρει ο ασφαλιστικός σύμβουλος που θα επιλέξετε καθώς είναι ο άνθρωπος που, ανά πάσα στιγμή, θα σας ενημερώσει για τις πιθανές αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά και θα θυμάται όλους τους όρους του συμβολαίου ώστε να φροντίσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου σε κάθε περίπτωση.

Η Δημόσια ασφάλιση απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Είναι βέβαιο πλέον, ότι η δημόσια ασφάλιση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ στις ημέρες μας.
Από την άλλη πλευρά όμως, η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς στην ασφαλιστική αγορά διατίθενται προγράμματα Υγείας για όλη την οικογένεια, τα οποία παρέχουν ουσιαστικές καλύψεις.

Γιατί λοιπόν κάποιος αξίζει να έχει Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας σήμερα; Γιατί να αποκτήσει ένα ακόμη έξοδο στον ήδη επιβαρυμένο και ασφυκτικά πιεσμένο ετήσιο προϋπολογισμό του;

Η επιλογή είναι στο χέρι σου

Μπορείς να παραμείνεις στο “παραδοσιακό μοντέλο” και να περιμένεις το κράτος να επιστρέψει στις ένδοξες εκείνες ημέρες που μπορούσε να σου καλύψει όλες σου τις ανάγκες ή προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα του σήμερα. Μια πραγματικότητα που σου υπογραμμίζει την κοινή λογική ότι κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψή εκτός από εσένα τον ίδιο. Και ας πληρώνεις υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στο ταμείο σου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι, ο όρος ασφάλεια και κατ΄επέκταση ιδιωτική ασφάλιση είναι αναγκαία και χρήσιμη όταν βρίσκεται σε αξιόπιστα χέρια. Συγκεκριμένα, σε ανθρώπους οι οποίοι βελτιώνονται συνέχεια, μελετώντας νέα δεδομένα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο. Ανθρώπους οι οποίοι κατανοούν και αξιοποιούν στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες, ώστε να δύνανται να ανταποκριθούν στην πιο εξειδικευμένη ανάγκη, με τους οποίους υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία, η οποία διέπετε από κατανόηση και αμεσότητα.

Γιατί στο τέλος της ημέρας… Ιδιωτική Ασφάλεια… σημαίνει ΠΡΟΛΗΨΗ και μετά θεραπεία όσων μας απασχολούν ή αναμένεται να έρθουμε σε επαφή στο μέλλον.

Για εμάς στη NN Hellas (ex MetLife), ασφάλεια σημαίνει και σχετίζεται με:
1. Ανάγκη προστασίας
2. Συνέπεια σχέσης
3. Φύλαξη κεκτημένων
4. Αποτελεσματική επικοινωνία
5. Λεπτομερής ενημέρωση
6. Εξειδικευμένες υπηρεσίες
7. Ιδανικές επιλογές
8. Ανάθεση σε έμπειρα χέρια

Χρήστος Σιββάς
Insurance Advisor NN HELLAS
Junior Unit Manager NN HELLAS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα