Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
16.3 C
Athens
spot_img

Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για τις τακτικές κρίσεις αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας

Ημερομηνία :

Οι τακτικές ετήσιες κρίσεις διενεργήθηκαν στο πλαίσιο που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και με γνώμονα τη μη διατάραξη της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο ΥΕΘΑ προχώρησε σε εξηγήσεις σχετικά με τις κρίσεις απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Αποστρατεύονται κατόπιν απόφασης περίπου 100 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας σε νευραλγικές θέσεις».

«Στις τακτικές κρίσεις του τρέχοντος έτους», ανέφερε ο υπουργός, «κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, λόγω συμπλήρωσης 35ετίας, 192 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ οι 142 εξ αυτών δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραμείνουν εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4494/2017 (Α΄165)».

«Το ζήτημα της παραμονής ή μη των υπόψη αξιωματικών συζητήθηκε στο Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο, το οποίο, αποφάσισε λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Οι σχετικοί πίνακες τακτικών κρίσεων», συμπλήρωσε, «υποβλήθηκαν προς κύρωση στην πολιτική ηγεσία από το ΓΕΑ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν».

«Έχοντας ως γνώμονα τα ισχύοντα δημοσιονομικά μεγέθη και τους περιορισμούς της ΠΥΣ 33/2006 (Α΄213) περί προσλήψεων, η ενδεχόμενη σχετική μείωση του ποσοστού των αξιωματικών ΕΟΘ αποβλέπει στη συνακόλουθη διεκδίκηση από το υπουργείο Οικονομικών του μεγίστου δυνατού αριθμού εισακτέων στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, στο πλαίσιο της έτι περαιτέρω μείωσης του μέσου όρου ηλικίας στις Ένοπλες Δυνάμεις» ξεκαθάρισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα