Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
21.2 C
Athens
spot_img

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό» καθεστώς

Ημερομηνία :

Το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε σήμερα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζει τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό» κράτος.

Με 99 υπέρ και 1 ψήφο κατά, το ψήφισμα με τίτλο «Περαιτέρω κλιμάκωση στην επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας» κηρύσσει τη Ρωσική Ομοσπονδία «τρομοκρατικό καθεστώς».

Σχετική ανάρτηση έκανε στο Twitter και ο Ουκρανός βουλευτής Oleksii Honcharenko, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στο Ευρωκοινοβούλιο και λίγο αργότερα «επιβεβαίωσε» και το Συμβούλιο, αναδημοσιεύοντας το τουίτ του.

 

Πριν την ψηφοφορία στην ολομέλεια του Συμβουλίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τους βουλευτές να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη «κάθε επιτιθέμενος και σφαγέας», επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου κατά της Μόσχας.

«Πρέπει η Ρωσία να αναγνωριστεί ως επιτιθέμενη και κάθε δολοφόνος και σφαγέας να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια αυτού του πολέμου», υπογράμμισε ο Ζελένσκι μιλώντας με βιντεοσύνδεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι νομικοί μηχανισμοί για να γίνει αυτό (…) Έχετε έναν ιδιαίτερο ρόλο στη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης η Ρωσία και να εφαρμοστούν οι αρχές του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κοινοποίηση άρθρου :

Εγγραφή στο newsletter

Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

spot_img

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα